مجید رضا پاکاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این مطلب، افزود: در سال جاری تعداد 46 نهالستان مجوزدار در شهرستان های مختلف استان، یکصد رقم تجاری از گونه های سیب، گلابی، به، انگور، بادام، گردو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو، گوجه باغی، گیلاس، آلبالو، پسته، انار، انجیر و انواع مرکبات از قبیل پرتقال، نارنگی، گریپ فروت، لیموترش و لیمو شیرین، و اقلامی چون زیتون، گل محمدی، توت فرنگی و گیاهان دارویی، تولید کرده اند.
وی گفت: در سال گذشته پنج میلیون و 852 هزار اصله نهال شناسه دار در نهالستان های مجوز دار استان تولید شد.
مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی فارس اظهار داشت: در سال گذشته تعداد 418 نهالستان مجوز دار با تولید 55 میلیون و 601 هزار و 712 اصله نهال در کشور فعال بوده اند که استان فارس با دارا بودن 11.5 درصد نهالستان ها مجوز دار و تولید 10.5 درصد نهال شناسه دار، مقام اول تولید نهال کشور را به خود اختصاص داد.
پاکاری اعلام کرد: در سال جاری تولید نهال در استان 20 درصد معادل یک میلیون و 218 هزار اصله افزایش داشته است.
وی مهم ترین مراکز تولید نهال استان را شهرستان های نی ریز، جهرم، مردوشت، شیراز، پاسارگاد و اقلید ذکر کرد و گفت: در سال جاری در نی ریز یک میلیون و 808 هزار و 500 اصله، در جهرم دو میلیون و 199 هزار و 200 اصله، در مرودشت 233 هزار و 500 اصله، در شیراز یک میلیون و 399 هزار و 600 اصله، در پاسارگاد 138 هزار اصله و در اقلید 58 هزار اصله نهال تولید شده است.
مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی فارس عنوان کرد: استان های کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، هرمزگان، کرمان و یزد از جمله بازارهای داخلی و کشورهای عراق، افغانستان و تاجیکستان از جمله بازارهای خارجی فروش نهال های فارس هستند.
پاکاری گفت: قطر و ارتفاع مناسب، پوست تنه و شاخه های فرعی بدون زخم و شفاف و آبدار، ارتفاع مناسب محل پیوند، جوش خوردگی مناسب و عدم تورم اضافی، دارای ریشه های فرعی و اصلی سالم و شفاف و دارای رنگ طبیعی، سن یک تا دو سال و دارا بودن شناسه یا برچسب گواهی بهداشت از جمله ویژگیهای یک نهال سالم است که در صورت تولید در نهالستان های مجوز دار، محقق خواهد شد.


نظر شما